Minulla on työni puolesta paikalliskännykkä. Siihen pitäisi ainakin periaatteessa voida soittaa ja lähettää tekstiviestejä Suomesta. Ensimmäinen yhteyskokeilu toimi puolittain: soitto tuli mutta tekstiviesti ei. Täällä osasivat kertoa, että onnistumisprosentti saattaa riippua operaattorista. Esimerkiksi Elisa on kuulemma vähän heikompi.

Puhelinnumeroni on

+235 667 7828

Olisi kiva, jos eri operaattoreiden omistajat voisivat laittaa tekstiviestejä. Ehdotan kaikille halukkaille seuraavaa käytäntöä: Laittakaa tekstiviesti ja pistäkää merkintä tämän kirjoituksen kommenttiosuuteen. Kertokaa, milloin ja minkä operaattorin liittymästä viesti lähetettiin. Siten blogia seuraavat ihmiset voivat tarkistaa, onko heillä itsellään joku sellainen liittymä, josta yhteyskokeilua ei ole vielä tehty. Kun useampia eri operaattoreita on testattu, osaan raportoida, millaisella otoksella viestit tulevat perille.

Kovin suuressa mittakaavassa en varmaan itse viestittele, kun puhelin on kuitenkin työn puolesta annettu. Sen sijaan minulla on mahdollisuus soittaa finblue-järjestelmällä kotisuomeen ilmaiseksi niin paljon kuin huvittaa. Siksi tekstiviestien toimivuus on kiva testata. Tekstarilla voi jättää soittopyynnön, jos ei itse halua kalliilla soittaa ulkomaille. Jos netti toimii, niin facebook ja blogi sekä sähköposti tavoittavat minut lähes päivittäin. Parina viime päivänä yhteys on kyllä takkuillut pahasti.