Tänään huomasin, että turnauskestävyys vaatisi pienen vapaapäivän pitämisen. En ole tehnyt niin rankkoja juttuja kuin esimerkiksi jääkärimme. Osa porukasta palasi tänään kolmen päivän maastoreissulta. Leirissä ollut porukka oli tehnyt muun muassa 18 tunnin vartiovuoron. En kadehdi. Mutta vaikka fyysisesti en joudukaan samanlaisiin ponnistuksiin, niin tänään heräsin siihen, etten ole pitänyt kunnon löysäilypäivää koko rotaation aikana. Eihän meillä vapaapäiviä teoriassa olekaan, mutta usein sunnuntai on henkilökohtaisen huoltamisen päivä. Itselläni se alkaa yleensä aikaisella kellonsoitolla, messun valmistelulla ja sen toimittamisella, eikä pitkillä aamu-unilla. Viikolta en ole vielä osannut erottaa huoltopäivää, vaikka siviilissä maanantai ja tiistai ovat tulleet tutuiksi papin vapaapäivinä.

Tänään huomasin selvää vetämättömyyttä. Onneksi ei ollut mitään pakollista aikataulutettua juttua. Puolivälin varustetarkastus ja asetarkastus kuuluivat ohjelmaan, mutta muuten otin vähän rennommin. 14 km lenkki oli mielelle hyvä, mutta sen ansiosta on alkanut väsyttää näin iltaa kohti jo ihan kivasti. Osittain olen saattanut herätä tauon tarpeeseen olosuhteista johtuen. Kun enimmät uuden homman käynnistämiseen liittyvät jutut on saatu tehtyä, on ollut aikaa tajuta, että meneminen ottaa voimille. Lepopäivän idea ei ole yhtään pöllömpi. Aion ottaa tähtäimeen nyt piakkoin jonkun oikein levollisen päivän järjestämisen. Toivon, että seuraavalla viikolla jo onnistuu.

Heinäsirkat muuten ilmestyivät katukuvaan tänään. Jossain eläinten bongausta käsittelevässä jutussani jo taisin mainita, että edellisen sadekauden nähnyt jääkärimme kertoi, kuinka heinäsirkat olivat viimeinen vaihe ennen sadekauden loppumista. Parin päivän takainen kuuro ei vielä anna vaikutelmaa kuivuudesta, eikä niitä sirkkojakaan vielä Egyptin vitsauksien määrissä liiku. Huomasin vain, että tänään ensimmäistä kertaa muiden ötököiden lisäksi myös heinäsirkkoja lenteli päin illan pimeydessä lamppujen kohdalla. Tätä ennen niitä on näkynyt vain yksittäiskappaleina siellä täällä.