Vaihteeksi voisin jonkun rajatun kokonaisuuden sijasta kertoilla tavallisen päivän kuulumiset. Tai ehkä todellinen syy on se, että nyt ei ole ollut sopivaa saumaa hahmotella mielessä olevia kokonaisuuksia valmiiksi. Joten pikaisesti pieni päiväkirjanomainen ote.

Aamulla heräsin ilmeisen pirteänä, kun en tarvinnut herätyskelloa ollakseni pystyssä jo kuuden maissa. En silti jaksanut taaskaan mennä aamupalalle, vaan istuskelin kaikessa rauhassa sängylläni ja mussuttelin myslipatukan, jonka olin kaapin päälle varannut edellisenä iltana. Pepsi toimi maukkaana kyytipoikana. Samalla oli hyvä lukaista Päivän tunnussana. Sain sen lähtöevästyksenä kokeneelta konkarilta, Vesa Aurenilta. Oikeaan hän osui siinä, että täällä ei liikaa tule omaa hartaudenharjoitustaan varten Raamattua luettua. Tunnussana tarjoaa pari jaetta päivälle. Kätevää. Varsinkin, kun olen ottanut itselleni ihan toisensuuntaisen lukutavoitteen Koraanin läpi kahlaamisessa. Vielä reilut 150 sivua jäljellä sitä sarkaa.

Aamubriefissä käytiin perinteisesti avainhenkilöiden kanssa läpi sen päivän asioita ja muita sillä hetkellä joukkojen toimintaan vaikuttavia juttuja. En tiedä, mikä lie oli hyttyset villinnyt, mutta oli jotain outoa pikkuötökkää noin 15 340 kappaletta kokoushuoneen seinillä ja pöydillä. Onneksi eivät käyneet päälle, vaan tykkäsivät vain olla.

Tämän päivän urakkanani piti olla seitsemän päivää dead linesta myöhässä oleva Tshadin rauhanturvaajan oppaan materiaali sotilaspastorin osalta. Taas jouduin pahoitellen huutelemaan vastapäiseen toimistoon, kun en saanut kuin osan materiaalista tiedottajalle. Ja sekin osa oli aikaisemmin muuhun yhteyteen tehtyä tavaraa. Ajattelin, että huomenna nousen aamupalalle, jotta pääsen jo ennen aamubriefiä kirjoittamisen makuun. Aamu kun on minulle tehokkainta aikaa, jos oikeita töitä pitää tehdä.

Tämä aamu meni toki oikeissa töissä sekin. Uppoudun aina johonkin kivaan nysväämiseen niin, että aikaa kuluu, vaikka saman voisi tehdä vähän vähemmälläkin viilauksella. Welfare-teltan laitteiden suojaksi teimme atk-upseerin kanssa laitteiden käyttöohjeet ja yleiset periaatteet. Samoin saunojen tarkat lämmitysaikataulut ovat yhteistä hyvää palveleva juttu, kun on joku selvyys siitä, milloin saunat ovat lämpiminä. Yksi yliluutnantti jo heittikin huulta, kun näki minun laminoivan sauna-aikataulua, että jossain on varmaan se raja, että homma menee vähän yli.


Blogi%2087.jpg
Olisihan toki voinut laittaa ihan vain numerot, mutta kun löytyi netistä kivoja logoja, niin pitihän ne käyttää. Punainen "sauna is power" -nappi ei taida oikein tässä kuvassa näkyä.

Mutta olen kyllä sitä mieltä, että sopiva panostus ulkoasuihin luo hyvää tunnelmaa. Tässä on eilen vääntämäni elokuvajuliste. Olen hieman vielä kehittänyt alkuperäistä tuotetta, joka oli esillä reilu kuukausi sitten tässä blogissa:


Blogi%2088.jpg
Tänään kehuttiin pastorin lempeyttä. Upseerimme olivat sitä mieltä, että ihminen, joka laittaa lauantai-illan kokoperheen leffaksi Dirty Harryn, ei voi olla läpeensä paha. Keskiviikon iltahartaus on nyt yhtä aikaa sekä ovelasti naamioitu että selvästi ilmoitettu. Naama virneessä odottelen, kuinka moni menee lankaan.

Lounaan jälkeen pääsin tarttumaan kiinni kirjoitustyöhön, mutta en saanut sitä vielä alkua pidemmälle. Tiedottajan ja lakimiehen kanssa singahdin 15.45 lenkille. Olen päättänyt vastata puukkohaasteeseen, kun näissä olosuhteissa lenkkeily on kaikkein kätevin urheilemisen muoto. Varmaan puukkoja saisi halvemmallakin kuin juoksemalla 400 km, mutta aerobisen kunnon parantaminen ole minun tapauksessani yhtään hullumpi juttu. Motivoin siis itseäni ahneudella. Eikä punttihommat ole kuitenkaan täällä iskeneet, kun on Kuntokeskus Linjan makuun päässyt. Raahasin mukanani proteiinia punttisalijuttuja varten, mutta sen aineen katukauppa-arvo on täällä niin huima, että saan paljon parempia etuja, kun luovutan aineen eteenpäin sopivasti valitsemiani palveluksia vastaan. Welfare-teltta tarvitsisi lehtitelineen ja nousevan katsomon. Sunnuntain messun jälkeen kerroin proteiiniaarteistani ja rakennustarpeista. Oli alttarin edessä jono messun päätyttyä. On kuin tikkarin veisi lapselta.

Lenkkeilin 15 kilometriä. Kolmasosan kävelin. Jalkoihin koskee.

Päivällisen jälkeen tulin tänne toimistolle. En ole vieläkään oppinut. En ottanut sadetakkia. Pikku tipat ovat muuttuneet kaatosateeksi. Pitikin mennä rukoilemaan messussa kuivasta sadekaudesta kärsivien puolesta. Sain kehuja papillisesta ammattitaidosta, kun on nyt kahtena päivänä satanut kaatamalla. Ei siinä mitään. Sade pitää ilman siedettävän viileänä, mutta kun illan leffa alkaa vartin päästä, eikä sade varmaan taukoa ennen sitä. Ja minun pitää olla käynnistämässä se, kun listaan on tullut viimehetken muutos. Sitä saa, mitä tilaa.