Vaaka on rikki. Tarkkojen mittaustulosten puuttumisesta huolimatta on väistämätön tosiasia, että paino on pudonnut. Epäilen, että suurin osa massasta on hävinnyt vähistä lihaksista, mutta ehkä vyötärönympäryskin on hieman lyhentynyt. Sitäkään ei voi sanoa varmasti, kun kangasvyön solki saattaa liukua niin, että vyö löystyy käytössä. Silloin tällöin huomaan kuitenkin kiristäväni pelivaraa. Lisäksi messissä on ollut vakavia suklaapatukoiden toimitusongelmia, ja uuden rotaation keittiö jakaa aavistuksen pienempiä annoksia. Luulen sittenkin tulevani joitakin kiloja kevyempänä kotisuomeen. Vielä kun lentoyhtiö hyvittäisi painonpudotuksen suurempana matkatavarakapasiteettina, niin voisi tuoda vaikka pillerinpyörittäjiä pari kiloa mukanaan.

Vaikkei läskiä saisi vaihdettua lisätilaksi, niin rasvan voi nykyisellään vaihtaa rahaksi. Ainakin, jos onnistuu arvaamaan hyvin. Rotaatiokoulutusta varten jokainen mies kävi terveystarkastuksessa. Myös paino kirjattiin silloin muistiin. Tosin sitä ei välttämättä ollut punnittu, vaan luotettiin jokaisen omaan ilmoitukseen. Lähtöpainot ovat kuitenkin muistissa. Ennen paluuta täällä Goz Beidan leirissä asuville on tarkoitus tehdä lääkärintarkastus Afrikan maaperällä. Ei tarvitse käyttää siihen aikaa niin paljon Säkylässä. Lopputarkastuksessa saadaan uusi punnitustulos. Kun oikein nokkelaksi äityy, voi tienata muutaman setelin arvaamalla, mikä Suomen kontingentin yhteinen painonpudotus on tämän rotaation aikana ollut.

Olen kirjoittanut havaintojani siitä, miten säädelty ja askeettinen elämä tuntuu tekevän hyvää fysiikalle. Monenlaista kampanjaakin on sen suhteen. On komentajan haaste puukkohipoista. Käynnistetty on myös tupakoinnin lopettamiseen kannustava tukiryhmä. Ja viimeisin tempaus on läskilotto. Se ei suoranaisesti kannusta mihinkään muuhun kuin arpajaisiin, mutta kisailun ohessa on kiva nähdä lopputulos siitä, mitä Afrikka on saanut aikaan suomalaisissa rasvavarastoissa.

Blogi%20137.jpg