Tshad on huonojen kulkuyhteyksien päässä. Huoltokuljetukset toimivat tänne erittäin hitaasti. Vähemmän kiireellisiksi luokiteltavat materiaalitäydennykset viipyvät matkalla lähes poikkeuksetta useita kuukausia. Tästä syystä vähemmän operatiivisissa asioissa yhteisvastuu on päivän sana. Sen merkitys korostuu vielä entisestään, kun Goz Beidassa eletään suljetussa leirissä, josta ei poistuta kaupungille iltaa viettämään. Ainoat aktiviteetit ovat leirin väen itsensä järjestämiä.

Welfare-upseerina esitän nöyrästi toiveen, johon toivon kaikkien tulevan rotaation rauhanturvaajien tarttuvan. Ketään ei tietenkään voi velvoittaa, mutta melko pienellä henkilökohtaisella panoksella on mahdollista saada erittäin suuri yhteinen hyvä aikaiseksi. Esitän, että jokainen toisi mukanaan kaksi tuotetta ja tekisi yhden valmistavan toimenpiteen:

DVD-elokuva
Elokuvateatterimme on leirimme toimivimpia viihdykkeitä. Yhteisiä leffailtoja ajatellen olisi valtavan arvokasta, jos jokainen rotaation rauhanturvaaja voisi pakata reppuunsa 1-2 omasta mielestään hyvää DVD- tai Blueray-elokuvaa, jotka voi lahjoittaa yhteiseen kirjastoon. Tämän rotaation aikana on useaan otteeseen todettu, että tietokoneen kautta katsottavat leffat aiheuttavat liian paljon päänvaivaa niin teknisen toteutuksen, laadun kuin toimintavarmuuden puolesta. Joskus myös levyn ekstroja olisi kiva selailla. Lisäksi tällä tavoin rakennettu elokuvakirjasto noudattaa ehdottoman tarkasti kansan mielipidettä valikoimaltaan. HUOM! Kirjoituksen lopussa on lista elokuvista, jotka welfare-toiminnan nimissä on tilattu. Kyseisiä elokuvia ei siis kannata tuoda.

Kirja
Welfare-kirjastoa on tarkoitus laajentaa samalla systeemillä kuin elokuvahyllyä. Goz Beidassa on kohtalainen kirjasto määrällisesti, mutta moni on sanonut, ettei valikoima osu aivan kohteeseensa. Mieleinen lukeminen varmistetaan sillä, jos jokainen tuo mukanaan 1-2 mieluista kirjaa, jotka voi jättää hyllyyn.

Ei ole kiellettyä pakata reppuunsa vaikka kaksi leffaa ja kaksi kirjaa. Varsinkin Abechessa ja N'Djamenassa kirjastot ovat vaatimattomia tai olemattomia. Jos tästä menettelystä saadaan luotua perinne, on muutaman rotaation jälkeen kasassa kelvollinen kirjasto. Senkin jälkeen perinnettä kannattaa jatkaa, koska yhteiskäytössä tai eräolosuhteissa eivät kirjat eivätkä elokuvat ole ikuisia.

Leffalista
Monet tuovat kovalevyillä mukanaan läjän elokuvia. Ainakin tämän rotaation welfare-toimintaa ajatellen on ollut hyödyllistä, jos mahdollisimman moni on voinut toimittaa yhteiseen jakoon sähköisessä muodossa olevan listan hallussaan olevista elokuvista. Täydellistä olisi, jos listan saisi exel-listana. Körmyissä omilta koneiltaan leffoja katsovat taistelijat ovat mielellään vaihdelleet valikoimiaan. Listat voidaan helposti koota yhdeksi tiedostoksi, jolloin valikoimaa voidaan käyttää myös yhteisten leffailtojen tarjonnan laajentamiseen.

Welfare-toiminnalle tilatut elokuvat: (älä tuo näitä)

  1. Kill Bill 1
  2. Kill Bill 2
  3. The Game
  4. Valtikka
  5. Neuvottelija
  6. The Departed
  7. Saving Private Ryan
  8. Payback
  9. Paycheck
  10. Tohtori Outolempi
  11. Seitsemän
  12. Salaliittoteoria
  13. Reservoir Dogs
  14. Rio Bravo
  15. Pulp Fiction
  16. Gladiator
  17. Lucky Number Slevin
  18. Shooter
  19. The Punisher
  20. The Rock
  21. Medusan Isku
  22. Medusan Sinetti
  23. Medusan Verkko
  24. Ocean’s 11
  25. Ocean’s 12
  26. Ocean’s 13
  27. Transformers
  28. Batman Begins
  29. The Dark Knight
  30. Kaappaus merellä
  31. Sin City
  32. Die Hard
  33. Die Hard 2
  34. Die Hard 3
  35. Likainen Harry
  36. Tähtisumua
  37. National Treasure 1
  38. National Treasure 2
  39. The Pirates of the Caribbean 1 - musta helmi
  40. The Pirates of the Caribbean 2 - kuolleen miehen kirstu
  41. The Pirates of the Caribbean 3 - maailman laidalla
  42. Avain pakoon
  43. Vihreä maili
  44. Glory to the Filmmaker
  45. Silmänkääntäjä
  46. The Prestige
  47. Parfyymi
  48. Rottatuille
  49. Hain tarina
  50. Ihmeperhe
  51. Forrest Gump
  52. Pyörryksissä
  53. The Dukes of Hazzard
  54. Valehtelija valehtelija
  55. Voi veljet, missä lienet
  56. Zohan
  57. Zoolander
  58. Happy Gilmore
  59. Herra Deeds
  60. Get Smart