Olen kertoillut jo parin kuukauden ajan leiristämme, mutta minulle esitetyn kysymyksen ansiosta tajusin, että en ole kuvien avulla juurikaan maalaillut elinympäristöäni. Joidenkin otosten myötä varmaan on jäänyt pieni kuva siitä, millainen on tämä maailmamme. Nyt tarjoilen vähän laajemman esittelyn erilaisten rakennelmien näkökulmasta.

Blogi%20109b.jpg
Tämä on leirimme yleisin telttamalli. Irlantilaisten majoitustilat sekä toimistot sijaitsevat tällaisissa kierrejaloilla ja kovalla lattialla varustetuissa teltoissa. Ihan toimivan oloisia ovat, vaikkakin majoitus on enemmän ryhmämajoituksen oloinen kuin suomalaisilla. Myös irlantilaisten kirkko sijaitsee tällaisessa teltassa.



Blogi%20110b.jpg
Tämä on puolestaan suomalaisten majoitusteltta. Eihän tämä loppujen lopuksi eroa irlantilaisten mallista äkkiseltään muuten kuin värinsä puolesta. Mutta tämä on isompi, ja sisuskalut ovat aivan erilaiset. Sisään sopii tarvittaessa 12 körmyä rivitalotyyppiseksi ratkaisuksi.



Blogi%20111b.jpg
YK:n siviilityöntekijät asuvat taloa muistuttavissa parakeissa. En ole tällä alueella juurikaan pyörinyt, enkä käynyt yhdessäkään kontissa sisällä. En siis osaa vertailla niiden olosuhteita telttamajoitukseen.



Blogi%20112b.jpg
Merikontteja leirimme alueella on satoja. Suurin osa on erilaisten tavaroiden varastoina, mutta osaa käytetään aktiivisemminkin. Tässä on suomalaisten pyykkikontti. Kolme pesukonetta ja kolme kuivausrumpua ovat meidän omassa käytössämme klo 14-07 välisen ajan. Muuna aikana se palvelee toisia leirin asukkaita.



Blogi%20113b.jpg
More-House on patentoitu suomalainen ratkaisu. Merikontin kokoinen paketti leviää kuljetusasennosta noin kolminkertaiseksi tilavuudeltaan. Sisään sopii neljä toimistoa ja pieni käytävä. Minun toimistoni on tämän kuution vasemmassa takanurkassa. Lähtiessäni toimistolle poistun siis takavasemmalle.



Blogi%20114b.jpg
Vessat ja suihkut ovat tällaisia kauniita kuutioita. Nyt kun alkuaikaa muistelee, niin eiväthän nämä mitään ruusuja ensisilmäyksellä olleet. Mutta ei sitä enää ajattele. Käytännöllisiä paikkoja ovat. Sairaalamme näyttää muuten ihan samalta, paitsi on monta kertaa isompi.



Blogi%20115b.jpg
Näihin isoihin telttoihin on sijoiteltu monenlaisia juttuja. Korjaamoalueella on paljon tällaisia halleja. Lisäksi ruokala ja punttisali on rakennettu samanlaisten telttojen sisään.



Blogi%20116b.jpg
Eri puolilla leiriä löytyy näitä vihreitä isoista hiekkasäkeistä rakennettuja sirpalesuojia. Kulkuväylät ovat erityisesti sadekaudella mainiot. Pitkospuita pitkin talsiessa kengät kestävät vähän siistimpinä ja rapa ei kulkeudu toimistoihin ja majoitustiloihin niin pahasti. Kuvassa taka-alalla näkyy toinen vesitorneista.



Blogi%20117b.jpg
Tämä on mielestäni leirin kaunein rakennus. Se on vain harmillisesti aika syrjässä Soul Zonella. Paikka olisi kaunis vaikka messiksi, mutta tämä on puhelinkioski.