Otsikko ei ole parkaisu janoon kuolemaisillaan olevan huulilta. YK:n toimitusongelmien vuoksi pullovettä kyllä säännöstellään niin, että päivittäin sitä saa 3,85 litraa per nenä. Ei täällä silti kuihduta kuumanakaan päivänä. Kaivovetemme on tutkimuksissa todettu pullovettä puhtaammaksi, ja komentajamme ilmoitti tänään olevansa koekaniini tutkimustulosten pitävyydestä. Jos tulee jalla, niin lipitetään pullovettä edelleen.

Vettä tulee siis taivaalta. Neljäs sadepäivä putkeen. Toki päivisin on paistanut, mikä on tehnyt ilmankosteudesta aika rajun, kun vedet haihtuvat vauhdilla. Edelleen huvittaa, miten lasit huurtuvat joskus sisältä ulos mennessä. Vaikka sadekautta eletään, ei tähän mennessä ole ollut kahta peräkkäistä sadepäivää pidempiä jaksoja. Maanantaina ja tiistaina tuli vettä todella rajusti. Keskiviikkona sateli pikkuhiljaa koko yön. Ja tunti sitten alkoi taas tulla vettä. Tällä kertaa voimakkaan jyrinän siivittämänä. Tämän aamuisen partion käännyttyä retkeltään kesken kaiken takaisin voidaan todeta, että ennakkokuvat leirimme muuttumisesta saarivaltioksi pitivät paikkansa. En ollut mukana kiipeilyharjoitukseen yrittäneessä joukossa, mutta reissussa mukana olleet kertoivat, että joissain päin ei näkynyt enää hiekkaa. Puut kasvoivat vedestä. Edes telakuorma-autolla ei päässyt eteenpäin. Ja silloin pitää olla jo melkoisen paha paikka.

Tällä kertaa minulla oli sadevaatteet mukana ruokajonossa. Pisteet minulle! Kiva päivä on ollut muutenkin. Ei täällä ole liikaa päässyt tähänkään asti tylsistymään rutinoitumisesta puhumattakaan. Mutta nyt suurimpien valmistelu-urakoitten jälkeen oli upeaa hioa muutama power point -esitys kuntoon ja ohjeistaa Kino Sagulinin nousevan katsomon rakennusprojekti. Lisäksi saatiin vieraita Suomesta. Katsellaan, mitä tuleman pitää. Kohta teatterissa ainakin tuleman pitää Yes Man. Menen paikalle.