Sanonta kuuluu: ”Kun mieli on väsynyt, rasita ruumista. Kun ruumis on väsynyt, rasita mieltä.” En tiedä, toimiiko tuo jälkimmäinen, mutta ensimmäinen ainakin toimii. Olen ollut pari päivää tylsästi pahalla päällä. Pelihuumori on ollut edelleen hyvä suomalaisten seurassa, mutta irlantilaisten päähänpistot ovat kiukuttaneet oikein huolella. Mikään ei suoranaisesti ole mennyt pahasti pieleen, mutta itselle luonteenomainen pieni organisaattori vain nostaa päätään ja kokee myötäsuuttumista siitä, että asiat pitää tehdä niin vaikeasti – tai että niitä ei saada mitenkään aikaiseksi. Esimerkiksi olen pommittanut welfare-upseeria yli kaksi kuukautta, jotta leiriin saataisiin lentopallokenttä, joka messin remontin yhteydessä purettiin. On kuulemma selvityksessä, mihin sen voisi pistää. Suomalaiset ovat tarjonneet uuden verkon rikkinäisen tilalle. Irkuilla on tolpat. Tarvitsisi vain luvan laittaa kenttä johonkin. Mutta eivät saa aikaiseksi.

Tänään kiukku laantui ja tuli taas hyvä mieli. Lääke oli äärimmäisen yksinkertainen. Kävin kolmen päivän tauon jälkeen juoksemassa 14 kilometriä. Juoksu kulki todella hyvin. Kolmannella lentokenttäkierroksella pysähdyin juttelemaan suomalaisten vartiomiesten kanssa. Sitten juoksuaika alkoikin olla lopuillaan, niin jouduin viimeiset sadat metrit sykkimään rivakasti. Vaan oli se komeaa, kun auringon laskiessa panssarisisun saatossa juoksin viimeisenä pois kentältä. Tosin aloin huutelemaan meidän miehille herjoja niin, että pasi karautti paikalta ja jätti peräänsä niin sakean hiekkapilven, että vielä leirissäkin hampaat ratisivat. Sitä saa, mitä tilaa. Toinen pasi saattoi sitten portille asti. Hyvä huoli pidettiin papista.

Olen kuullut joiltakin urheilua harrastavilta, että siihen jää koukkuun ihan lääketieteellisestikin. Elimistö tuottaa urheillessa endorfiinia, joka aiheuttaa mielihyvää. Jos säännölliseen urheiluun tottunut ei saa päivittäistä annosta, tulee paha olo niin kuin kofeiinista tai nikotiinista riippuville, kun puutostila iskee. En tiedä, olisiko tämä minulle harvinaisen pitkä lenkkeilyputki saanut tilanteen kehittymään tällaiseksi. Joka tapauksessa turha kiukkuilu hävisi. Aion silti joku päivä avautua niistä ihmeellisistä päähänpistoista enemmänkin. Mutta käyn sitä ennen lenkillä, niin ei tule valitettua lapsellisesti.